Hoppa till sidans innehåll

Junior SM och Senior SM-tavla, två pallplaceringar totalt

16 JUL 2013 11:18
Under veckan och helgen så avgörs både JSM i Fält, jakt och tavla samt Senior SM i tavla. Tre skyttar från klubben kommer att vara med på tävlingarna. Taveltävlingarna går i Norrköping medan fält och jakt skjuts i Finspång respektive Söderköping.
  • Skapad: 16 JUL 2013 11:18

Samuel Skoglund deltar på fält och taveltävlingen, fälten avgörs på onsdag och taveltävlingen är på lördag.

På seniorsidan så deltar Jessica Larsson och Pär Israelsson, tävlingsdagar är fredag och söndag, med kval på fredag och finaler på söndag.

 

Resultat mm. går att hitta på länkarna nedan.

 

bagskytteveckan2013.se Arrangörens hemsida med all information om tävlingarna.

 

bagskytte.se Svenska bågskytteförbundet.

 

Östergötlands bågskytteförbund

 

Dag 1: JSM fält.

Samuel skjöt mycket bra idag och tog en tredjeplacering på fälttävlingen, 338 poäng blev resultatet, 178 på märkta banan och 160 på den omärkta.

 

Samuel_jsm_fält_2103

 

För Samuel väntar nu taveltävlingen som avgörs på Lördag. Men innan det ska seniorerna skjuta kval på fredag, Lycka till fortsatt i tävlingarna.

 

Stort grattis från dina klubbkompisar.

 

Dag 3: Senior SM tavla kval.

Idag har det skjutits kval för Senior SM i tavla, Det har varit mycket blåsigt under dagen men både Pär och Jessica har lyckats bemästra vinden bra. Jessica ligger på en femteplats i DB21 med 485p, Pär har fått ihop 667p i HC21 och ligger där på en sjätteplats. PÅ söndag är det dags för matchskytte, men först JSM i tavla under morgondagen.

 

Dag 4&5: JSM tavla och finaler Senior SM.

Jsm på Lördagen var varmt och mycket mindre vind än på Seniorkvalet, Samuel skjöt riktigt bra och låg på en delad fjärdeplats i pausen. Med tre serier kvar av andra halvan så hade han klättrat förbi två skyttar och låg då på en tredjeplats bara en poäng före två andra skyttar. Samuel lyckades hålla nerverna under kotroll och drog ifrån några poäng till på de avslutande serierna. En tredjeplats igen precis som på fälttävlingen. Så facit för Samuels första ute SM blev två bronsplaceringar.

Grattis!

 

På söndagen var det seniorernas tur igen och Pär var först ut på banan i 1/16 delsfinal, en match som han vann på särskjutning med en tia mot en nia. tyvärr tog det sedan stopp i 1/8 delen mot Robert Larsson och placeringen blev en 9:e plats.

Jessica gick in i matchskyttet i 1/4 finalen och fick där hårt motstånd, Jessica förlorade matchen och hamnade på en sjätteplats.

 

 

Resultaten från alla dagarna hittar ni här

 

Det var allt från SM-tävlingarna denna gång, näst på tur är Fält SM i Avesta om två veckor. Dit åker Jessica, Pär och Isak.

Skribent: Pär Israelsson
Epost: This is a mailto link

Information om

Träningstider &

Medlemsavgift

 

Intranät

 

SISU_Webb_Banner_170X170_samverkan

 

Vår verksamhet finansieras 

med hjälp från:

Länsförsäkringar bergslagen

-LIFfarg

sammansatt_logo_leader copy

 Och

 

 

Postadress:
Nora BSK - Bågskytte
Robert Gustafsson, Vågmästargatan 19
71332 Nora

Kontakt:
Tel: 0765035153
E-post: info@norabagskytte.s...

Se all info