Hoppa till sidans innehåll

Isak fyra på JVM i Kina

10 OKT 2013 14:30
Den 13-20 Oktober kommer Isak Carlsson att representera Sverige under Junior VM i Wuxi, Kina. Han kommer att åka tillsammans med åtta andra skyttar och tre ledare. Bland annat så är Marcus Lindberg från Hallsberg (Järnvägens BF) uttagen och även hela laget som tog silver i senaste europacupen.
  • Uppdaterad: 20 OKT 2013 13:43

Följ tävlingen via länkarna nedan.

 

Live Score från tävlingen

 

WA´s foton från tävlingen

 

http://www.worldarchery.org/ World archery (Arrangör)

 

http://juniorlandslaget.se/  Juniorlandslagets hemsida

 

Svenska bågskytteförbundet

 

Tisdag morgon är det dags för Isak att gå in i tävlingen Klockan 8.00 svensk tid startar kvalskyttet, Isak skjuter i klassen Compound Cadett Men (CCM), vi önskar Isak lycka till och håller tummarna

 

JVM i Kina Dag 1: Isak 5:a i kvalet

Första tävlingsdagen i Kina är avklarad för Isak, Det blev en finfin femteplats i grundomgången över 72 pilar. Lite blåsigt väder gjorde att poängen inte blev jättehöga, men 680p tio poäng efter ledaren räckte det till i alla fall.

Matchskyttet pörjar för Isak först på torsdag då han med sin fina kvalplacering fått BYE-matcher och går in i stegen först i 1/16delsfinalen. Imorgon börjar mix-lag tävlingen klockan 9:55 svensk tid, där Isak och Moa Andersson ligger på en femteplats efter kvalet och möter 12:e rankade Namibia i första matchen dock skiljer det bara 30 poäng lagen emellan efter kvalet, så räkna med tuffa matcher redan från början. Sedan på torsdag skjuts lagmatcherna ner till och med semifinal. Isaks lag tillsammans med Hampus Borgström och Linus Strömberg ligger efter kvalet på en tionde plats.

 

JVM i Kina Dag 2&3, Bronsmatch på lördag för Isak.

På onsdagen var det dags för mixlaget att börja sitt matchskytte, Isak och Moa vann sin första match med 149 mot 143, därefter blev det tyvärr förlust med 146 mot 153 och en femteplats blev slutresultatet för mixlaget.

På torsdagen inleddes de individuella matcherna där Isak gick in i 1/16 delsfinalen. Isak vann sina tre inledande matcher men fick sedan se sig slagen av Domagoj buden från Kroatien i semifinalen, men det är inte slut ännu utan på lördag är det bronsmatch som gäller och då håller vi alla tummar för att Isak ska lyckas knipa bronspengen.

Efter de individuella matcherna var det dags för laget att skjuta sin 1/8 delsfinal, där blev det tyvärr stopp redan i första matchen mot Italien som vann med 231 mot 221 och en slutlig niondeplats för grabbarna.

 

Dag 4: Fjärdeplats efter bronsmatchen

Det blev till sist en fjärdeplats för Isak efter att han tyvärr förlorat bronsmatchen med 139 poäng mot 143 poäng. Detta är ändå en superstark insats av Isak som gjorde sitt första VM.

Stort grattis önskar alla dina klubbkompisar.

Skribent: Pär Israelsson
Epost: This is a mailto link

Information om

Träningstider &

Medlemsavgift

 

Intranät

 

SISU_Webb_Banner_170X170_samverkan

 

Vår verksamhet finansieras 

med hjälp från:

Länsförsäkringar bergslagen

-LIFfarg

sammansatt_logo_leader copy

 Och

 

 

Postadress:
Nora BSK - Bågskytte
Robert Gustafsson, Vågmästargatan 19
71332 Nora

Kontakt:
Tel: 0765035153
E-post: info@norabagskytte.s...

Se all info