Hoppa till sidans innehåll

EJC Slovenien Dag 4, Brons nr 2

13 MAJ 2013 20:30
Isak Carlsson är uttagen till att representera Sverige i European Junior Cup's första deltävling som avgörs i Slovenien under vecka 20. Följ tävlingen via länkarna nedan.
  • Skapad: 13 MAJ 2013 20:30

http://ejc-ljubljana2013.si/ Arrangörens hemsida

 

juniorlandslaget.se Juniorlandslagets hemsida

 

bagskytte.se Svenska bågskytteförbundet.

 

Vi önskar självklart Isak ett stort lycka till i tävlingarna.

 

Dag 1: Kvaldag

På tisdagens förmiddag sköt klassen som Isak deltar i sitt kval, 72 pilar på 50m Efter detta kval ligger Isak på en tredjeplats och rankas därefter in i finalstegen på denna placering finalskyttet börjar på torsdag och medaljmatcherna skjuts på lördag.

Laget som Isak ingår i ligger på en förstaplats och kommer att gå direkt in i semifinal, lagfinalerna skjuts på fredag och i laget ingår även Linus Strömberg, Trelleborg och Hampus Borgström, Helsingborg.

Imorgon eftermiddag är det mix-lag finaler Där Isak skjuter tillsammans med Moa Andersson, Kristianstad. Laget ligger på en tredjeplats och möter i första matchen Storbritannien som kvalade in på en sjätteplats.

 

EJC-260

 

Bra jobbat så långt och fortsatt stort lycka till från dina klubbkompisar.

 

Dag 2: Bronsmedalj i mix-lag

På onsdagseftermiddagen var det dags att skjuta mix-lag tävlingen, Isak och Moa Andersson från Kristianstad var de Svenska representanterna i den tävlingsformen. Första matchen mot storbritannien vann laget efter särskjutning 144p mot 144p. Och fick därefter i Semifinal möta Ukraina (kvaltvåa), den matchen förlorade tyvärr det svenska laget med 141p mot 143p (av 160 möjliga) och fick istället ladda om för en bronsmatch mot hemmanationen slovenien, en match som Isak och Moa vann med 148p mot 141p

 

Brons_1

Grattis till bronsmedaljen!

 

Dag 3: Tangerat svenskt rekord.

Idag var det dags för de individuella matchskjutningarna, Isak fick skjuta två matcher innan det tog stopp mot en kroat som lyckades skjuta tangerat världsrekord i den matchen, Isak vann sin första match där han också lyckades tangera det svenska rekordet på 15 pilar. Sen tog det som sagt stopp i kvartsfinalen och en 6:e placering som slutresultat.

Imorgon är det lagfinalerna där Isaks lag går direkt in i semifinal efter ett bra kval från samtliga skyttar.

 

Dag 4: Andra bronset bärgat

Lagskytte tillsammans med Hampus Borgström, Helsingborg och Linus Strömberg, Trelleborg stod på dagens program, Laget gick in i semifinalen och efter en jämn match fick de se sig besegrade efter särskjutningspilar och gick vidare till match om tredjepris. Den matchen var också så pass jämn att det krävdes särskjutning för att kora en segrare, och denna gången gick det bättre, 29p mot 27p för motståndarlaget Italien och ännu en bronsmedalj för killarna.

 

Grattis till bra prestationer under hela veckan och ta det lugnt och njut av lite semester de sista dagarna i Slovenien.

Skribent: Pär Israelsson

Information om

Träningstider &

Medlemsavgift

 

Intranät

 

SISU_Webb_Banner_170X170_samverkan

 

Vår verksamhet finansieras 

med hjälp från:

Länsförsäkringar bergslagen

-LIFfarg

sammansatt_logo_leader copy

 Och

 

 

Postadress:
Nora BSK - Bågskytte
Robert Gustafsson, Vågmästargatan 19
71332 Nora

Kontakt:
Tel: 0765035153
E-post: info@norabagskytte.s...

Se all info