Hoppa till sidans innehåll

JEM GULD till Isak

25 AUG 2013 22:06
Isak Carlsson tog idag hem JEM i fält, Han vann finalen mot Slovenen Stas Modic efter särskjutning där båda skjöt varsin sexa men Isaks pil var närmre mitten och gav honom segern.
  • Uppdaterad: 31 AUG 2013 19:51

Isak Carlsson är tillsammans med 13 andra svenskar på plats i Terni i Italien för att tävla i Europamästerskapen i Fält. Tävlingarna pågår mellan den 26/8 och den 31/8

 

Följ tävlingarna här eller på nedanstående länkar

 

Resultat

 

www.terni2013.eu - Arrangörens hemsida

 

www.emau.org/ - World Archery Europa

 

www.bagskytte.se - Svenska bågskytteförbundet

 

Vi önskar Isak lycka till i tävlingarna och hoppas på fina poäng och placeringar.

 

Dag 1 - Kval omärkt bana

 

Halva kvaltävlingen är nu avklarad. Det var omärkt bana som stod på programmet  den första dagen. Isak ligger på en sjätteplats efter dagens skjutning med 396 poäng, detta i en mycket tät klass resultatmässigt. bara 12 poäng till toppen. Imorgon på kvaldag 2 väntar 24 märkta mål.

Laget där Isak ingår ligger på en fjärdeplats, där är det också mycket tätt med bara 5 poäng till toppen.

 

Dag 2 - Kval märkt bana

 

Idag skjöts kvalet färdigt, Isak klättrade med stabilt skytte och 399 poäng upp till en femteplats och gick vidare med god marginal. Imorgon nollställs poängen för de som gått vidare och då väntar först 12 mål där sedan de åtta bästa går vidare och skjuter 8 mål där de fyra semifinalisterna utses. Båda dessa elimineringsomgångar skjuts på märkta banor.

 

Laget ligger på en tredjeplats och kommer att skjuta sin 1/4 final mot Slovenien på fredag.

 

Dag 3 - Eliminering.

 

Idag har Skyttarna i varje klass reducerats till fyra, dessa fyra kommer att göra upp i semifinal och final på lördag. Isak tog sig hela vägen dit med strålande skytte  under eliminerigsomgångarna. Först skulle 16 skyttar bli åtta, detta avgjordes på 12 mål märkt och Isak skjöt bäst i sin klass och tog sig vidare med 198 poäng. Sedan skulle åtta bli fyra och även där var Isak i topp, tvåa på samma poäng som ettan, han skjöt 135 poäng på de åtta märkta målen.

 

De avslutande matcherna, som avgörs på lördag, skjuts på fyra märkta mål och Isak möter i sin semifinal Mario Vavro från Kroatien.

 

Imorgon är det dags för lagtävlingen där Isak, Anton Cekal från Avesta och Jonatan Andersson från Stallarholmen ingår i laget.

 

Dag 4 - Lagtävlingen

 

Idag har lagtävlingen avgjorts. Isaks lag vann första matchen mot Slovenien med god marginal och fick sedan möta Italien i semifinalen där man tyvärr fick se sig besegrade med två poäng. I bronsmatchen ställdes laget mot Storbritannien, det blev en jämn match som när alla pilar var skjutna stod lika 55-55. i särskjutningen skjöt britterna bäst och tog hem den matchen. En fjärdeplats för det svenska laget.

 

Imorgon är det individuella matcher som gäller.

 

Dag 5 - Individuella finaler

 

Idag har de individuella matcherna skjutits, Isak fick i semifinalen möta Kroaten mario Vavro, en match som Isak vann på särskjutning, Matchen slutade 53-53 och sedan skjöt båda två varsin femma där Isaks pil var närmre mitten och gav honom en plats i guldfinalen. Även den matchen var en jämn historia, 55-55 efter att alla pilar var skjutna och i särskjutningen så klämde båda pojkarna till med varsin sexa, Isak var åter igen närmast mitten och Guldet var säkrat.

 

Stort grattis från alla dina klubbkompisar!

Skribent: Pär Israelsson
Epost: This is a mailto link

Information om

Träningstider &

Medlemsavgift

 

Intranät

 

SISU_Webb_Banner_170X170_samverkan

 

Vår verksamhet finansieras 

med hjälp från:

Länsförsäkringar bergslagen

-LIFfarg

sammansatt_logo_leader copy

 Och

 

 

Postadress:
Nora BSK - Bågskytte
Robert Gustafsson, Vågmästargatan 19
71332 Nora

Kontakt:
Tel: 0765035153
E-post: info@norabagskytte.s...

Se all info